5. oktober 2009

Lezione uno:

Når man køber et spritnyt kamera, skal man huske at tage billeder i et format, som ens software kan håndtere. Det gælder så IKKE Adobe Lightroom (LR) og RAW filer fra EOS 7D (endnu). Fedt. Lesson learned.

Det betyder, at jeg indtil videre skal bruge et program, som jeg ikke kender så godt, til at “fremkalde” billeder fra et kamera, jeg heller ikke kender så godt. Digital Photo Professional er BARE ikke godt nok, når man er vant til LR. Prøver at installere den Capture One 4 Pro, der fulgte med i Bonuspakken jeg købte mit kamera med, en af dagene, for at se om dét har 7D support eller i det mindste ikke maltrakterer mine råbilleder som LR gør pt. Ellers skyder jeg sgu’ bare JPG, så er jeg da ude over dét problem :-)

Nåmen bortset fra det, har jeg skumle planer om at tage en masse Næstved-billeder i de næste uger, inden jeg flytter tilbage til Søborg. Her til aften var jeg nede ved Kulturhuset, hvor jeg fandt ud af at min gode gamle, kablede fjernudløser ikke duer til mit nye kamera. Det betyder jo, at der nok er rystelser fra min trykken på kameraets udløser, hvilket er noget seriøst møg på lange eksponeringer.

7D experimentingJeg kan bare SE det. Farverne, detaljerne. Selvom det er de samme objektiver som altid, er det nye kamera bare bedre hvor det tæller. Selvom jeg overhovedet ikke har finjusteret billederne (det plejer jeg jo at gøre i LR), sparker de nogenlunde r*v.

Papa er glad. Fattig, jovist, men glad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar