15. december 2005

[BIF] Sagen om den hovedløse Rytter (Ichabod Crane go home ;-)

I skrivende stund er Brøndby IF bagud med to mål mod italienske Palermo i UEFA Cuppen 2005/2006. Der er spillet en enkelt halvleg.
Brøndby har spillet det polerede, raffinerede og tålmodige spil på de første 4 femtedele af banen, men italienerne lukker effektivt af. Der har været enkelte episoder, hvor det danske kollektiv har formået at skabe åbninger - men det har ikke ført nogen brugbart med sig.

Én mands præstation skinner igennem. Thomas Rytter. Hvad laver han? Generelt er han for langsom, dårligt placeret og generelt skidt spillende, men en række specifikke begivenheder gør ham "værdig" til at blive udleveret ved navn. Det starter med, at han i totalt fri position snubler i samme sekund den fremadrettede og farlige aflevering kommer mod ham. Chancen løber ud i sandet så hurtigt som Peter Asschenfeldt løber efter blå-mandags-brunetter.
Lidt senere rykker han fri til en kort aflevering lidt udenfor Palermos straffesparksfelt, men skynder sig tilbage i dækket position så snart bolden forlader medspillerens fod. Chancen dør en hurtigt og effektiv død.

Allersidst i første halvleg er Rytter, der allerede har fået ét gult kort for en latterlig nødbremse, så usandsynligt dum at lave et uprovokeret frispark (uden for billedet), som trækker endnu en advarsel - og så er det jo som bekendt lig marchordre�

Undertegnede er aldrig bleg for en konspirationsteori - faktisk er "Farlige Teorier" blandt denne klummeskrivers favoritfilm. Thomas Rytters præstation bringer tankerne tilbage til koldkrigstiden. Analogien går på de mange spion- og dobbeltspionprogrammer, der foregik mellem USA og Sovjetunionen.

Hvis De, kære læser, er forvirret, så overvej et øjeblik Thomas Rytters tidligere klubber. Jo. Nemlig. Den hovedløse Rytter var tidligere på FC Københavns lønningsliste. Dét enkeltstående faktum, slemt nok i sig selv, kan dog ikke underbygge teorien (den kommer senere, bare rolig) alene. Lad nu tankerne bevæge sig tilbage i tiden, nærmere bestemt til da Rytters skifte til Brøndby blev "offentliggjort". Flemming Østergaard, med kodenavnet Don Ø (!), står frem for åben skærm og beklager at Thomas Rytter, en mand Don Ø betragter som sin egen søn (!), har valgt at skifte til Rivaliserende Klub No. 1. Rytter har, ifølge FCK-bossen, selv ringet og fortalt om sit skifte inden det blev offentliggjort ad de korrekte kanaler.
Prøv nu om De kan huske Østergaards noget skumle og påtagede aggressivitet, da han stod på plænen i Parken og tudede de største krokodilletårer de herrer Werge og Frimann kan have set i deres respektive karrierer. Ja - det var sgu' skummelt, og man fristes til at bruge ordet "fordækt" i stedet.

Nu kommer det. Om lidt vil tiøren falde. Thomas Rytter er stadig på mafiabossens (Don Ø) lønningsliste, men tørner nu blot ud for Laudrups tropper. Spillerens fornemste opgave er at sabotere Brøndbys spil på alle tønkelige måder. Får vestegnens drenge et spilovertag i en nøglekamp, sørger spionen/sabotøren Rytter for at trække resten af "sit" hold ned i tempo. Eller at stå i en fri position indtil han rent faktisk bliver spillet. At snuble, hvis hans chancer for et indlæg er åbenlyst gode. At blive smidt ud, når holdet har allermest behov for stabilt forsvarsspil. Eller bare at spille ringe, hvis resten af holdet kører med klatten.

Man kan sige meget om Thomas Rytter, men han klarer jo faktisk sin egentlige opgave til UG med kryds og slange�
Puuha, Rytter. Puuha, Østergaard. At synke så lavt for ussel mammon. Tsk, tsk.

Den opmærksomme læser vil have fornemmet en vis bitterhed hos undertegnede, en erklæret Brøndby-fan. Ved nærmere eftertanke er det slet ikke utænkeligt at denne bitterhed har kunnet overmande enhver sund fornuft der måtte være tilbage hos forfatteren af denne meningsudgydelse. Med andre ord er det nok ikke noget man som læser, fodboldspiller eller Don bør tage seriøst. Eller?

[UPDATE: Lyserøde spillerdragter stinker. Italiensk fodbold lugter af revet parmesan. Dansk fodbold mangler usandsynligt meget for at kunne klare sig i Europa :-( Godt det snart er jul...]

Ingen kommentarer:

Send en kommentar